Vrijdag

De topper van Scoutsorama is onze fuif “Club92”. Jongeren van overál komen afgezakt naar onze feesttent.
Dansen en drinken of wat uitblazen aan het kampvuur? Het kan allemaal op onze Scoutsoramafuif!

Oordopjes zijn gratis ter beschikking.
(Opgelet: enkel voor +16-jarigen!)

Line-up
21u00 – 22u30  Z-noise Scoutsoramatent
22u30 – 00u00  Pierre Scoutsoramatent
00u00 – 01u00  Masari Scoutsoramatent
01u00 – 02u00  Track-Thor Scoutsoramatent
02u00 – 03u00  I don’t Cara Scoutsoramatent

We gaan van start op zaterdagnamiddag met een scouteske opening, voorzien van een natje en een droogje.  We verwachten u, ouders, leiding, oud-leiding, leden en sympathisanten om samen het glas te heffen bij een plechtige openingsceremonie met een welkomstwoordje door ons Wontolla bestuur.Zaterdag

Dit is een leuke en ontspannende opener die de start geeft voor een weekend vol plezier.

SO_sponsorWie Scoutsorama denkt, denkt Vlaamse kermis. De kleinsten onder ons kunnen zich een hele namiddag uitleven aan talloze speelkramen en springkastelen. Of wat dacht je van een avontuurlijke klim op onze toren. Voor jong en oud zijn er doorlopend hapjes en drankjes in de grote tent. Dolle pret gegarandeerd!

Kom smullen van een overheerlijke halve kip, een kippenbil, een portie vol-au-vent of een heerlijk vegetarisch stoofpotje. Dit alles met versgebakken frieten, een uitgebreide saladbar en een heerlijk dessert. Probeer ook zeker onze cocktails, geschonken door onze vrienden van “Bokaal”! Een niet-alcoholische variant is beschikbaar. Ook aan onze jongste leden hebben we gedacht. Zij kunnen op zaterdagavond deelnemen aan de kinderactiviteiten.

Onder den Toren”, een gezellig praatcafé met gratis inkom én de keuze uit menig drankje, waaronder het “Hopperbier”. Een ideale avond voor iedereen die houdt van gezellig keuvelen met een lekker én smaakvol drankje.
Onze huis-DJ selecteerde voor vanavond de allerbeste achtergrondmuziek. Wij zorgen voor een rustige sfeer met een kleine zweem van ambiance.

Deze gezellige avond is dé ideale aflsuiter van een deugddoende zaterdag. Maar zondag gaan we onverminderd verder met onze festiviteiten!

Uurschema
14u00 – 14u30 Openingsreceptie Kermisterrein of Scoutsoramatent
14u30 – 18u00 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
18u30 – 21u00 Kippenfestijn Scoutsoramatent
19u30 – 21u00 Kinderanimatie JV/PV-lokaal of terreinen
21u00 – 01u30 Onder Den Toren Scoutsoramatent

Zondag

Wie Scoutsorama denkt, denkt Vlaamse kermis. De kleinsten onder ons kunnen zich een hele namiddag uitleven aan talrijke speelkramen en springkastelen. Of wat dacht je van een avontuurlijke klim op onze brug? Voor jong en oud zijn er doorlopend hapjes en drankjes in de grote tent. Plezier gegarandeerd!

Onze jins zorgen in de tent voor de kindervoorstelling van het “jintoneel” en er zijn tal van andere activiteiten. De (groot)ouders kunnen genieten van een frisse pint of een lekkere pannenkoek, buiten op ons terrein of in de “rust” van de tent.  Hebt u al eens een wandeling gemaakt in ons “Nijlpaardbos”? Doen, een echte aanrader. Via de takaanbodjes van onze jeugdwerking kan u kennismaken met het talent van den 92ste, ieder geeft het beste van zichzelf. De paloebies trekken de ruimte in, de Wolven meten zich in het nieuwste tv-programma “Wolves got talent”, de JV/PV’s tonen hun patrouillehoek en onze kevins zorgen er dan weer voor een spannende competitie bakken klimmen.

Vandaag sluiten we onze kraampjes een half uurtje vroeger. Zo kunnen we ons allemaal voorbereiden op onze afsluiter van formaat; de Zangavond, ondertussen onze 31e editie. Een ideale afsluiter voor een weekend vol plezier. Zing een hele avond lang de longen uit je lijf onder deskundige begeleiding van onze muzikanten en leidersploeg.

Een echte aanrader. Vraag het maar aan die honderden scouts, gidsen, chiro en andere jongeren die elk jaar in groten getale afzakken naar onze Zangavond. Neem maandag gerust verlof op het werk of op school, want de kans dat je niet uit bed geraakt of je stem kwijt bent is alles behalve onbestaande.

Uurschema
14u00 – 17u30 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
20u00 – 23u30 Zangavond Scoutsoramatent

Takaanbodjes

Paloebies

Neil Armstrong sprak ooit de legendarische woorden: “Het is een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de mensheid.” Wel, de flinke knapen van de Paloebies denken er net zo over en zetten zo geen stapje in de wereld, maar één in het universum. Beleef samen met hen een fantastische ruimtereis en ontdek met hen de geheimen van de wereld voorbij de onze…

Waar? Op het podium in de tent

Wanneer? Zaterdag en zondag om 15u15

Wolven

Dit najaar pakt VTM uit met de televisie-sensatie van het jaar: “Wolves Got Talent”. In deze zoektocht naar het grote talent van de Wolven zien we de meest onrustwekkende eigenschappen van de mens: krachtpatsers die gewichten van 120 kg optillen als opwarmertje, sopranen die de hoogste noten halen zonder moeite, circusfiguren die jongleren met 37 vlijmscherpe messen (die ze voor de moeilijkheidsgraad in brand hebben gestoken). Jullie krijgen alvast een voorproefje van dit gloednieuwe VTM-programma.

Waar? Op het podium in de tent

Wanneer? Zaterdag en zondag om 15u00

JV/PV

Ieder jaar gaan de mannen van de Jongverkenners en Padvinders naar de verre Ardennen op kamp, en dat voor 12 dagen. De ouders lezen hun brieven, op de site staan wel foto’s, maar hoe leven ze daar eigenlijk? Kom het allemaal beleven bij de (door-de-leden-zelf-gemaakte) patrouillehoek van de JV-PV.

Waar? Frans Livensplein.

Wanneer? Zaterdag en zondag doorlopend tijdens de Vlaamse kermis.

KeVins

Risico, tijdsdruk en kracht! Bij de KeVins kunnen de echte waaghalzen onder ons zich meten bij het bakken klimmen. Alles gebeurt uiteraard veilig, maar gemakkelijk is het niet! Wie geraakt het hoogste? Wie laat als eerste het belletje rinkelen?

Waar? Je zal ons wel zien.

Wanneer? Zaterdag en zondag doorlopend tijdens de Vlaamse kermis.