Programma

Vrijdag

De topper van Scoutsorama is onze fuif “Club92”. Jongeren van overál komen afgezakt naar onze feesttent.
Dansen en drinken of wat uitblazen aan het kampvuur? Het kan allemaal op onze Scoutsoramafuif!  

Oordopjes zijn gratis ter beschikking.
(Opgelet: enkel voor +16-jarigen!)

Line-up
21u00 – 22u00  RBE Scoutsoramatent
22u00 – 23u00  LoudTunes Scoutsoramatent
23u00 – 00u00  Zinobe Scoutsoramatent
00u00 – 01u00  De Lievelings DJ’s van je Zusje Scoutsoramatent
01u00 – 02u00  Genadeloos Scoutsoramatent
02u00 – 03u00  Track-Thor Scoutsoramatent

Zaterdag

We gaan van start op zaterdagnamiddag met een scouteske opening, voorzien van een natje en een droogje.  We verwachten u, ouders, leiding, oud-leiding, leden en sympathisanten om samen het glas te heffen bij een plechtige openingsceremonie mat een welkomstwoordje door ons Wontolla bestuur.

Dit is een leuke en ontspannende opener die de start geeft voor een weekend vol plezier.

SO_sponsorWie Scoutsorama denkt, denkt Vlaamse kermis. De kleinsten onder ons kunnen zich een hele namiddag uitleven aan talloze speelkramen en springkastelen. Of wat dacht je van een avontuurlijke klim op onze toren. Voor jong en oud zijn er doorlopend hapjes en drankjes in de grote tent. Dolle pret gegarandeerd!

Kom smullen van een overheerlijke halve kip, een kippenbil, een portie vol-au-vent of een heerlijk vegetarisch stoofpotje. Dit alles met versgebakken frieten, een uitgebreide saladbar en een heerlijk dessert. Probeer ook zeker onze cocktails, geschonken door onze vrienden van “Bokaal”! Een niet-alcoholische variant is beschikbaar. Ook aan onze jongste leden hebben we gedacht. Zij kunnen op zaterdagavond deelnemen aan de kinderactiviteiten.

Onder den Toren”, een gezellig praatcafé met gratis inkom én de keuze uit menig drankje, waaronder het “Hopperbier”. Een ideale avond voor iedereen die houdt van gezellig keuvelen met een lekker én smaakvol drankje.
Onze huis-DJ selecteerde voor vanavond de allerbeste achtergrondmuziek. Wij zorgen voor een rustige sfeer met een kleine zweem van ambiance.

Deze gezellige avond is dé ideale afsluiter van een deugddoende zaterdag. Maar zondag gaan we onverminderd verder met onze festiviteiten!

Uurschema
14u00 – 14u30 Openingsreceptie Kermisterrein of Scoutsoramatent
14u30 – 18u00 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
18u30 – 21u00 Kippenfestijn Scoutsoramatent
19u30 – 21u00 Kinderanimatie JV/PV-lokaal of terreinen
21u00 – 01u30 Onder Den Toren Scoutsoramatent

Zondag

Ook op zondag is er onze ‘Vlaamse kermis’. Maar er is ook zoveel meer: sjorconstructies, culinaire trips, film, de parade van onze kleinsten, een estafettespel, een vernieuwde patrouillehoek, en ga zo maar door.

Onze jins zorgen in de tent voor de kindervoorstelling van het “jintoneel“. De (groot)ouders kunnen genieten van een frisse pint of een lekkere pannenkoek, buiten op ons terrein of in de “rust” van de tent.  Hebt u al eens een wandeling gemaakt in ons “Nijlpaardbos”? Doen, een echte aanrader. Via de takaanbodjes van onze jeugdwerking kan u kennismaken met het talent van den 92ste, ieder geeft het beste van zichzelf. De paloebies houden en optocht, de Wolven gaan op reis, de JV/PV’s tonen hun kookkunsten in hun ‘vernieuwde’ patrouillehoek, onze poema’s maken een film met de beroemde James Blond en onze kevins zorgen er dan weer voor een spannend estafettespel voor jong en oud.

Vandaag sluiten we onze kraampjes een half uurtje vroeger. Zo kunnen we ons allemaal voorbereiden op onze afsluiter van formaat; de Zangavond, ondertussen onze 32e editie. Een ideale afsluiter voor een weekend vol plezier. Zing een hele avond lang de longen uit je lijf onder deskundige begeleiding van onze muzikanten en leidersploeg.

Een echte aanrader. Vraag het maar aan die honderden scouts, gidsen, chiro en andere jongeren die elk jaar in groten getale afzakken naar onze Zangavond. Neem maandag gerust verlof op het werk of op school, want de kans dat je niet uit bed geraakt of je stem kwijt bent is alles behalve onbestaande.

Uurschema
14u00 – 17u30 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
20u00 – 23u30 Zangavond Scoutsoramatent

 

Takaanbodjes

Paloebies

Scoutsorama, rustig iets drinken tussen de speelkramen met zicht op de toren, of toch meestal rustig … Elk jaar is er weer dat ene moment waarop er een impressionante constructie de show van heel scoutsorama komt stelen. Twee jaar geleden voer er een piratenschip over de terreinen van den 92ste vol paloebies. Heel leuk en ontspannend voor de leden op de boot, even leuk maar veel zwaarder voor de leiding (die de motor speelden en dus de boot vol paloebies moesten duwen). Om het zware werk van de leiding te verlichten, besloten de paloebies vorig jaar om een reusachtige raket te bouwen. In de raket waren raampjes gebouwd, zodat de leden en de leiders naar de bezoekers konden zwaaien tijdens de spectaculaire vlucht met de raket. Na een succesvolle landing op het landingsplatform, was ook dat jaar weer iedereen blij met de geslaagde act. 

Na jarenlang indrukwekkende parades over de scoutsterreinen, ligt ook dit jaar de druk hoog om opnieuw een leuke event te maken met de paloebies. Voor welke constructie u dit jaar even uw drankje aan de kant zult zetten, dat houden we als verrassing. 

Waar? Op het podium in de tent, op het terrein

Wanneer? Zaterdag en zondag om 15u15

Wolven

Kom dat zien, kom dat zien! Vandaag vertrekken we met de wolven op misschien wel het grootste avontuur sinds mensenheugenis. We zullen namelijk de wereld rondreizen en tijdens onze tocht in contact komen met vele gevaren. Naast deze gevaren zullen we ook nieuwe mensen ontmoeten en leren wat hun gebruiken zijn binnen scouting maar ook in hun dagdagelijkse leven. Het belooft een spannende, interessante en culturele reis te worden. De moeite waard dus om een kijkje te komen nemen!

Waar? Op het podium in de tent

Wanneer? Zaterdag en zondag om 15u00

Poema’s

De poema’s, terug van weggeweest, en dat zal iedereen geweten hebben. Artistiek als ze zijn, hebben ze een prachtige actiefilm met romantische en zelfs een paar komische elementen in elkaar gestoken. Voor de hoofdrol hebben ze niemand minder dan vrouwenverslindende superspion James Blond kunnen strikken. Met een vertoning waarvan het haar op je kleine teen overeind zal komen en je tranen van ontroening niet zal kunnen bewingen staan deze filmsterren en topregisseurs garant voor puur filmgenot. Geniet!

JV/PV

Een saaie patrouillehoek, wééral? Wel, niet helemaal, dit jaar gaat het voor de Jv/Pv’s meer om de beleving. Kom zelf eens kijken hoe een jongverkenner of een padvinder vuur maakt, hout kapt of kookt, maar kom het vooral zélf eens uitproberen. Laat je tevens verrassen door de sjorkunsten van onze jongverkenners en padvinders in de bijhorende speeltuin. Plezier verzekerd!

Waar? Naast onze stenen blok, op weg naar de Vlaamse kermis.

Wanneer? Zaterdag en zondag doorlopend tijdens de Vlaamse kermis.

KeVins

Dit jaar voorzien de Kevins een estafettespel voor jong en oud, een hindernis parcours met in het midden een kanon dat je kan afvuren op de tegenpartij. Ja, jullie lezen dit goed! Een kanon dat door de tegenstander bestuurd wordt zodat ze jouw team kunnen dwarsbomen. Waarom je zou meedoen? Wel, wie wil er nu niet laten zien dat zijn/haar jeugdbeweging de beste is?  Of welke ouder wil er nu niet winnen van zijn zoon? Of misschien wil je gewoon met het kanon schieten? Alles kan bij de estafette van de Kevins. Meedoen is de boodschap!

Waar? Je zal ons wel zien.

Wanneer? Zaterdag en zondag doorlopend tijdens de Vlaamse kermis.