Programma

Vrijdag

De topper van Scoutsorama is onze fuif “Club92”. Jongeren van overál komen afgezakt naar onze feesttent.
Dansen en drinken of wat uitblazen aan het kampvuur? Het kan allemaal op onze Scoutsoramafuif!  

Oordopjes zijn gratis ter beschikking.
(Opgelet: enkel voor +16-jarigen!)

Line-up
21u00 – 22u00  Avenue Scoutsoramatent
22u00 – 23u00  Goyie Scoutsoramatent
23u00 – 00u00  RBE Scoutsoramatent
00u00 – 01u00  Zinobe Scoutsoramatent
01u00 – 02u00  Partyshakerz Scoutsoramatent
02u00 – 03u00  Track-Thor Scoutsoramatent

Zaterdag

We gaan van start op zaterdagnamiddag met een scouteske opening, voorzien van een natje en een droogje.  We verwachten u, ouders, leiding, oud-leiding, leden en sympathisanten om samen het glas te heffen bij een plechtige openingsceremonie mat een welkomstwoordje door ons Wontolla bestuur.

Dit is een leuke en ontspannende opener die de start geeft voor een weekend vol plezier.

SO_sponsorWie Scoutsorama denkt, denkt Vlaamse kermis. De kleinsten onder ons kunnen zich een hele namiddag uitleven aan talloze speelkramen en springkastelen. Of wat dacht je van een avontuurlijke klim op onze toren. Voor jong en oud zijn er doorlopend hapjes en drankjes in de grote tent. Dolle pret gegarandeerd!

Kom smullen van een overheerlijke halve kip, een kippenbil, een portie vol-au-vent of een heerlijk vegetarisch stoofpotje. Dit alles met versgebakken frieten, een uitgebreide saladbar en een heerlijk dessert. Probeer ook zeker onze cocktails, geschonken door onze vrienden van “Bokaal”! Een niet-alcoholische variant is beschikbaar. Ook aan onze jongste leden hebben we gedacht. Zij kunnen op zaterdagavond deelnemen aan de kinderactiviteiten.

Onder den Toren”, een gezellig praatcafé met gratis inkom én de keuze uit menig drankje, waaronder het “Hopperbier”. Een ideale avond voor iedereen die houdt van gezellig keuvelen met een lekker én smaakvol drankje.
Dit jaar lanceren we onze Bier-PAS waarmee u een reis kan maken langs een aantel lekkere bieren. Wij zorgen voor een rustige sfeer met een kleine zweem van ambiance.

Deze gezellige avond is dé ideale afsluiter van een deugddoende zaterdag. Maar zondag gaan we onverminderd verder met onze festiviteiten!

Uurschema
14u00 – 14u30 Openingsreceptie Kermisterrein of Scoutsoramatent
14u30 – 18u00 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
18u30 – 21u00 Kippenfestijn Scoutsoramatent
19u30 – 21u00 Kinderanimatie JV/PV-lokaal of terreinen
21u00 – 01u30 Onder Den Toren Scoutsoramatent

Zondag

Ook op zondag is er onze ‘Vlaamse kermis’. Maar er is ook zoveel meer: sjorconstructies, culinaire trips, film, de parade van onze kleinsten, een estafettespel, een vernieuwde patrouillehoek, en ga zo maar door.

Onze jins zorgen in de tent voor de kindervoorstelling van het “jintoneel“. De (groot)ouders kunnen genieten van een frisse pint of een lekkere pannenkoek, buiten op ons terrein of in de “rust” van de tent.  Hebt u al eens een wandeling gemaakt in ons “Nijlpaardbos”? Doen, een echte aanrader. Via de takaanbodjes van onze jeugdwerking kan u kennismaken met het talent van den 92ste, ieder geeft het beste van zichzelf. De paloebies houden en optocht, de Wolven gaan op reis, de JV/PV’s tonen hun kookkunsten in hun ‘vernieuwde’ patrouillehoek, onze poema’s maken een film met de beroemde James Blond en onze kevins zorgen er dan weer voor een spannend estafettespel voor jong en oud.

Vandaag sluiten we onze kraampjes een half uurtje vroeger. Zo kunnen we ons allemaal voorbereiden op onze afsluiter van formaat; de Zangavond, ondertussen onze 33e editie. Een ideale afsluiter voor een weekend vol plezier. Zing een hele avond lang de longen uit je lijf onder deskundige begeleiding van onze muzikanten en leidersploeg.

Een echte aanrader. Vraag het maar aan die honderden scouts, gidsen, chiro en andere jongeren die elk jaar in groten getale afzakken naar onze Zangavond. Neem maandag gerust verlof op het werk of op school, want de kans dat je niet uit bed geraakt of je stem kwijt bent is alles behalve onbestaande.

Uurschema
14u00 – 17u30 Vlaamse kermis Speelplein en Scoutsoramatent
20u00 – 23u30 Zangavond Scoutsoramatent

 

Takaanbodjes

Paloebies

De weken voor Scoutsorama hebben de paloebies zich in het zweet gewerkt. We hebben alles uit de kast gehaald om zoveel en zo mooi mogelijke kunstwerken te maken. Daarom nodigen we jullie dan ook graag uit om zeker eens langs te komen op onze echte kunstvernissage op Scoutsorama. Hier kunnen de ouders een kijkje nemen naar de kunstwerken en ontdekken welke verhalen er schuilen achter deze stukjes kunst. Kom meer te weten over de intenties en de gevoelens van de kunstenaars door een echte meet & greet met onze paloebies. Met een beetje geluk worden er zelfs handtekeningen uitgedeeld ! De vernissage zal doorgaan in het scoutsmuseum en de uren worden nog bekend gemaakt op Scoutsorama zelf.

Waar? In het scoutsmuseum, in Maggie (ons nieuwste lokaal)

Wanneer? Zie infobord Scoutsorama

Wolven

Ja lap, het is weer zover. Het circus komt er weer aan. Natuurlijk kunnen de Wolven, sinds 2020 officieel de beste tak*, niet ontbreken. We gaan zowel zaterdag als zondag het podium bestijgen en onze grote show** opvoeren. Het zal er een zijn die nog jarenlang zal naspelen in jullie hoofd en dat van jullie papa’s en mama’s! Het zal iets zijn met leeuwen, een olifant, een portie humor en een dansje waar het Ballet van Vlaanderen jaloers op zou zijn***. Wij zijn alvast zeer enthousiast en kijken ernaar uit om samen met jullie de show** te stelen****.

* Niet bevestigd, maar iedereen weet het.
** Lees: chauw.
*** Lichte overdrijving mogelijk.
**** Niet letterlijk.

Waar? Op het grote podium in onze tent?

Wanneer? Zie infobord Scoutsorama

Poema’s

In het lokaal naast het museum zal ‘Scouts Wars the Clown Warss’ getoond worden. Deze meesterlijke film heeft al 4 Oscar nominaties gehad en is een echte aanrader voor iedereen die iets van acteren en ‘special effects’ kent. Met als schrijver en regisseur Anton Blommaert kan dat dan ook niet anders. Hij zal dan ook zelf acteren in deze film aan de zijde van andere top acteurs zoals Kobe Coeck, Jacob Cuypers en nog vele anderen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal zoals verteld door leider en veteraan Junior. Een verhaal gevuld met emoties, spanning en teamwerk.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 80, wanneer er nog geen spraken is van gsm’s en computers. Een duistere superheld probeert de poema’s roet in het eten te gooien door geheime biologische wapens op hen af te sturen. Zal het ze lukken om hem te stoppen en vrede op aarde terug te brengen zoals we het vroeger kenden. In naam van de poemaleiding nodigen wij u graag uit om onze kleine poema’s hun meesterwerk te komen bekijken.

Waar? In Maggie (ons nieuwste lokaal), naast het scoutsmuseum

Wanneer? Zie infobord Scoutsorama

JV/PV

Een hoop sjorbalken, veel sjorkoord en een beetje creativiteit, meer hebben de leden van de JVPV niet nodig om een coole constructie te sjorren. De patrouillehoek die ze gebouwd hebben weergeeft voor een klein stukje het leven op kamp. Het is de plaats waar ze koken en eten met hun patrouille, of waar ze gewoon wat kunnen chillen tijdens de rustmomenten. Is chillen niets voor jou? Geen nood, op het speeltuig dat erbij staat kan je je volledig uitleven! Een glijbaan, een grote schommel, een speelhutje, we hebben het allemaal! Kom dus zeker eens langs!

Waar?  Ergens op onze terreinen

Wanneer? Zaterdag- en zondagnamiddag

KeVins

Proficiat, u heeft voor de betere literatuur gekozen en bent dus bij ‘het scoutsorama boekske’ beland. Dat betekent dus dat u op de een of andere manier wel iets met de scouts te maken heeft, of u nu oud leider, ouder, lid, ex-lid, nabije jeugdbeweging of sympathisant bent. Nu, Het is altijd wel gemakkelijk om als buitenstaander zo wat commentaar te geven op ons kunnen, op die scheve tent, die wankele patrouillehoek, die bedenkelijke sjorring, die immer kleinere toren… Awel, bij deze heeft u de kans om het beter te doen, om te bewijzen dat het allemaal zo gemakkelijk is. En dat kan bij de KeVins en hun ‘Scouts Challenge’. Bewijs hoe goed u vuur kan maken, knopen, sjorren, hakken en zagen en neem het op tegen de meest getalenteerde patsers van den 92ste. Maak Lord Baden Powell himself trots en be prepared!

Waar?  Je kan ons terugvinden op het terrein.

Wanneer? Zaterdag en zondag doorlopend tijdens de Vlaamse kermis.